Corrosion Control Technology Alliance – Seminar – 23 november 2017 – Zandvliet

31 October 2017

Alles over MIC


Corrosie is er in vele verschijningsvormen. Soms worden zij niet eens als zodanig herkend. Gedurende de zeven jaar dat de Corrosion Control Technology Alliance inmiddels actief is, hebben wij geen enkel corrosieprobleem onder handen gehad dat niet voorkomen had kunnen worden. Vaak relatief gemakkelijk zelfs. Bijvoorbeeld als er bij het ontwerp of tijdens onderhoud rekening mee had worden gehouden.

Een veel voorkomend corrosieprobleem wordt veroorzaakt door micro-organismen (MIC). We weten dat RVS daar in het algemeen gevoeliger voor is dan staal. Met name op de lassen. Toch troffen wij in onze werkpraktijk een stalen opslagtank voor eetbare oliën waarvan de bodem ernstig was aangetast onder invloed van bacteriën, met lekkage tot gevolg.

MIC vormt een ernstige bedreiging voor alle leidingsystemen, opslagtanks en equipment. Wat zijn dat eigenlijk voor organismen? Hoe komt het dat de corrosiesnelheid zo extreem hoog is? Hoe beschermen we onze assets en wat kan er aan worden gedaan als het probleem er eenmaal is?

Op 23 november a.s. 2017 geven wij u antwoord op deze vragen aan de hand van bovenstaande casus. Natuurlijk hebben wij ook een antwoord op de vragen uit uw eigen werkpraktijk

De deelname is gratis en het aantal plaatsen beperkt.
Schrijf u hier vandaag nog in.